Logo Buus A/S
Bæredygtighed
Entreprise

Stendiger

Vores digebyggere har mere end 40 års erfaring med digearbejder ved kirker og herregårde i  hele landet. Særligt er vi specialiseret i at genopbygge gamle stendiger, så de står snorlige og holder i mange år. Som professionel kirkegårdsgartner har vi de fagtekniske kvalifikationer, der kræves ved stensætning af diger, som skal rettes til i moderne tid. 

Grundighed og tålmodighed

Vi ved, at helhedsindtrykket spiller en stor rolle for eksempelvis både kirken, kirkegården og de grønne omgivelser. Derfor er du altid garanteret et professionelt stykke arbejde udført med ordentlighed og stor samarbejdsvillighed.

De grønne omgivelser og dyrelivet

Udover at stendiger har en høj æstetisk og historisk værdi, der går helt tilbage til 1100-tallet, er stendigerne velegnede levesteder for eksempelvis mange insekter og padder. 

Foruden stensætning af diger udfører Buus A/S en bred vifte af andre opgaver såsom vedligeholdelse, omlægning af gravsteder, renovering af belægninger, forbedring af adgangsforhold og etablering af øget tilgængelighed til kirkerne samt fornyelse af beplantning, fældning af træer, stubfræsning samt omlægning til øget biodiversitet og pesticidfri ukrudtsbekæmpelse.

Lovgivning i forbindelse med kirkegårdens afgrænsning

Stendiger, der afgrænser kirkegårdenes områder, er omfattet af lovgivningen om Folkekirkens kirkegårde og kirkebygninger. For diger og mure gælder Kirkeministeriets bekendtgørelse nr. 77 af 2. februar 2009, hvori det fremgår at stiftsøvrigheden skal godkende ændringer, omsætninger og nedrivninger af kirkegårdenes indhegning og indgangspartier. Anlægsarbejde på kirkegårdsdiger skal ligeledes udføres i henhold til Kirkeministeriets cirkulære nr. 78 af 9/4 1965 om vedligeholdelse og opsætning af stengærder.

Når et kirkegårdsdige skal opsættes eller renoveres, er det derfor nødvendigt at tage både kulturhistoriske, bevaringsmæssige og landskabsmæssige hensyn. Hos Buus A/S anvender vi natursten og kløvede kampesten, når vi opsætter kampestensmure på landets mange kirkegårde. Dette gør vi dels for at overholde reglerne for stenopsætning af kampestensdiger og dels for at arealernes fremtoning modsvarer kirkebygningerne, beplantningen og eventuelle landskabsfredninger.

Stensætning af kampesten er en tidskrævende anlægsopgave, der forudsætter teknisk ekspertise og æstetiske hensyn, hvis resultatet skal blive holdbart og pænt at se på. For os er et smukt stengærde rundt om en kirkegård naturligvis sat i natursten eller kampesten, som bibeholder den æstetiske kvalitet.

Kirkegårde skal gerne henligge så uforstyrret som muligt. Derfor tager vi naturligvis landskabsmæssige hensyn ved at sikre færrest mulige dage med byggerod samt menneskelige hensyn ved at minimere støjgener, når vi renoverer udskridninger og sammensynkninger i stendiger.

Vi rådgiver gerne

Hos Buus A/S har vi de fagtekniske kvalifikationer, der kræves ved stensætning af diger. Du er meget velkommen til at kontakte os for en rådgivende snak eller et uforpligtende tilbud.

Lad os hjælpe dig med din næste opgave

Vi løser alle typer opgaver indenfor haver, uderum, anlæg, kloak og rådgivning. For at give dig den bedste og hurtigste service, beder vi dig bruge formularen nedenfor, hvis du ønsker vores vurdering af eller prisoverslag på en opgave.

Kontakt

"*" indikerer påkrævede felter

Slip fil her eller
Maks. filstørrelse: 100 MB.