Logo Buus A/S
Bæredygtighed
Projekter

Lighthouse

Schønherr A/S
Landskabsarkitekt
2012-2014
Etablering
Ca. 7000 m2
Størrelse

Om projektet

Det var med stolthed, at Buus A/S blev valgt som underentreprenør for MT Højgaard til at hjælpe med udførslen af den 6.500 m2 store, intensive taghave omkring dette unikt placerede boligprojekt på Pier 4, Aarhus Havn, projekteret af Schønherr Landskabsarkitekter.

Udfordringen

Hele det intensive taghaveanlæg er opført over en parkeringskælder, hvilket stiller store krav til korrekt opbygning, for at sikre at planterne kan trives og overskydende vand kan ledes bort. For at opnå optimale vækstbetingelser for planterne, som mange steder vokser under udhæng og under hårde vindforhold ved havet, er der i alle plantebede ilagt drypslanger 10 cm. nede i jorden, som med årstidsbestemte intervaller vander planterne med en gødningsopløsning, som sikrer at planterne hele tiden har de næringsstoffer som er nødvendige for god vækst til rådighed. Der er etableret plantebede afkantet med store, specialstøbte betonelementer, hvori der er plantet prydgræsser og rønnetræer. Forskellige steder rundt på kummerne er der monteret planker i hårdttræ, så man kan kan sidde og nyde udsigten over havet. Langs den kommende kanalkant har vi øverst monteret en hammer i azobe-træ, som man om få år vil kunne sidde og nyde aftensolen på med en fiskestang i hånden. Terrasserne er støbt på stedet i beton.

Opbygning

Enkadrain drænmåtte, 40 mm. dræn -og vandreservoirplade, filterdug, 30-80 cm. tagjord med drypslanger indlagt, øverst prydgræsser, træer, buske, græsplæne og betonbelægning.

MT Højgaard A/S
Kunde
Schønherr A/S
Arkitekt
2012- 2014
Etablering
Ca. 7000 m2
Størrelse
Intensiv taghave, terrændæk
Type

Lad os hjælpe dig med din næste opgave

Vi løser alle typer opgaver indenfor haver, uderum, anlæg, kloak og rådgivning. For at give dig den bedste og hurtigste service, beder vi dig bruge formularen nedenfor, hvis du ønsker vores vurdering af eller prisoverslag på en opgave.

Kontakt

"*" indikerer påkrævede felter

Slip fil her eller
Maks. filstørrelse: 100 MB.