Logo Buus A/S
Bæredygtighed
Projekter

Begrønning Isbjerget

Nordic Real Estate Partners AB
Kunde
2015
Etablering
39 kummer
Størrelse

Om projektet

Da NREP i 2015 købte det færdige byggeri af Pension Danmark, ønskede man at genoplive et oprindeligt ønske om etablering af grønne facader. Sammen med Mikkel Frost fra Cebra Architecture, som har tegnet Isbjergene, udarbejdede Buus A/S et ambitiøst forslag til begrønning af facaderne. Resultatet blev 39 trekantede ”isflager” der flyder afsted langs facaderne med tilhørende espalier i op til 15 meters højde og fuldautomatisk vandingsanlæg.

Grønne facader

Det internationalt prisvindende byggeri Isbjerget på Aarhus Ø var oprindeligt projekteret med en delvis begrønning af facaderne mellem bygningerne. Denne del måtte desværre udgå af sparehensyn under byggefasen. Det var derfor en stor glæde, at Buus A/S sammen med den nye bygherre og hovedarkitekten bag byggeriet blev geninddraget i projektsamarbejdet og udviklingen af facadebegrønningen. En spændende proces, hvor vi bidrog med vores store erfaring. Resultatet blev kummer tilplantet med marehalm og fire forskellige klatreplanter. Alle kummer er forsynet med fuldautomatisk drypvanding der styres fra et teknikrum i kælderen, hvorfra der i vækstsæsonen tilføres gødning til vandet for at sikre optimale vækstforhold under de til tider barske forhold, der er ved havet.

Opbygning

40 mm. dræn –og vandreservoirplade, filterdug, 50 cm. tagjord med ilagt drypslanger, klatreplanter.

Nordic Real Estate Partners AB
Kunde
2015
Etablering
39 kummer
Størrelse
Plantekummer med espalier
Type

Lad os hjælpe dig med din næste opgave

Vi løser alle typer opgaver indenfor haver, uderum, anlæg, kloak og rådgivning. For at give dig den bedste og hurtigste service, beder vi dig bruge formularen nedenfor, hvis du ønsker vores vurdering af eller prisoverslag på en opgave.

Kontakt

"*" indikerer påkrævede felter

Slip fil her eller
Maks. filstørrelse: 100 MB.