Logo Buus A/S
Bæredygtighed
Projekter

Stigsborg Havnefront B6 Nørresundby

Arkitema
Arkitekt
2022
Etablering
Dennis Worum, Buus A/S
Projektansvarlig

Om projektet

Stigsborg Havnefront i Nørresundby i Aalborg Kommune er et af Danmarks største, kystnære byudviklingsprojekter. I udviklingsplanen for området blev DGNB-metoden brugt som reference, og ambitionen var, at området skulle være foregangseksempel i forhold til social, økonomisk og miljømæssig bæredygtig byudvikling.

Det skulle naturligvis også afspejles i det anlægsarbejde på adressen Stigsborg B6, som blev udført af Buus A/S med etablering af det 1600m2 frodige taghaveprojekt. Her er der derfor lagt vægt på høj biodiversitet via et mangfoldigt plantevalg i en taghaveløsning, der også leverer i forhold til tilbageholdelse af regnvand.

Et intensivt grønt tag, som denne tagehave på adressen ved Stigsborg Havnefront, kan tilbageholde op mod 50 – 80 % af den årlige nedbør og forsinke det resterende regnvand.

Intensive såvel som ekstensive grønne tage er en del af de mange naturbaserede løsninger, som Buus A/S tilbyder samt en del af de LAR-løsninger, som indgår i Buus A/S arbejde med klimatilpasning og aflastningen af kloaksystemer. Grønne tage hjælper også med at mindske Urban Heat Island effekten.

Den grønne taghave på Stigsborg tiltrækker som andre grønne tage en bred vifte af insekter, heriblandt mange bestøvende arter som svirrefluer, sommerfugle og bier. Her kan man i blomstringssæsonen nyde farvespillet mellem smukke kornblomster, valmue, margurit og kulsukker. Man kan også sidde i skyggen og nyde duften af smukke tretorn, fligetbladet birk, bærmispel, syren.

Buus A/S har desuden etableret nogle mindre, slåede græsarealer til opholds- og legeområder, en jungle-sti, der slynger sig mellem de vilde blomster samt en betontrappe mod vandsiden og belægninger i kantzonen mod havnefronten og langs de øvrige sider af bygningen.
Foruden etableringen af taghaven står Buus A/S for drift- og vedligehold.

A. Enggaard A/S
Kunde
PFAE A/S
Bygherre
Arkitema
Arkitekt
2022
Etablering
1.600 m2
Størrelse
Dennis Worum, Buus A/S
Projektansvarlig
Etablering af taghave, belægning, trapper, beplantning
Type

Lad os hjælpe dig med din næste opgave

Vi løser alle typer opgaver indenfor haver, uderum, anlæg, kloak og rådgivning. For at give dig den bedste og hurtigste service, beder vi dig bruge formularen nedenfor, hvis du ønsker vores vurdering af eller prisoverslag på en opgave.

Kontakt

"*" indikerer påkrævede felter

Slip fil her eller
Maks. filstørrelse: 100 MB.