Logo Buus A/S
Bæredygtighed
Projekter

AARhus i Aarhus

Bjarke Ingels Group – BIG
Arkitekt
2019
Etablering
Anders Bjørnlund, Buus A/S
Projektansvarlig

Om projektet

Ved bassin 7 på Aarhus Ø ligger det 65 meter høje AARhus i Aarhus smukt placeret. Skabt af Bjarke Ingels Group (BIG) og Gehl Architects som en hyldest til Aarhus by.

Buus A/S fik i 2019 opgaven med at etablere et 1.400 m2 stort, intensivt grønt tag, der i dag udgør et bugnende, bankende grønt hjerte i midten af de 247 lejligheder fordelt på forskudte etager. Her flyder kummer og bede over med stor plantediversitet bl.a. i form af bunddækkende, blomstrende stauder og buske, og taghaven rummer bl.a. eg og fyr, der rejser sig stolt mod himmelen sammen med resten af byggeriet.

Arkitektur og beplantning arbejder sammen i et fælles udtryk, som især ses fra oven, hvor formerne rigtig kommer til deres ret.

Det grønne tag bringer naturen tæt på bygningen og sikrer, at by, natur og bygning smelter sammen. Her skal det emme af kvalitet og samspil med dets placering i et maritimt byområde præget af oplevelser og det gode byliv med havnebad, teater, butikker og snoede gader som nabo.

Et intensivt grønt tag kan tilbageholde op mod 50 – 80 % af den årlige nedbør og forsinke det resterende regnvand. Desuden er grønne tage med stor plantediversitet positivt for biodiversiteten, idet taget tiltrækker dyreliv og skaber levesteder for fugle og insekter.

Intensive såvel som ekstensive grønne tage er en del af de mange naturbaserede løsninger, som Buus A/S tilbyder samt en del af de LAR-løsninger, som indgår i Buus A/S arbejde med klimatilpasning og aflastningen af kloaksystemer. Grønne tage hjælper også med at mindske Urban Heat Island effekten.

Foruden etableringen af taghaven samt etablering af et aktivitetsareal, står Buus A/S nu desuden for driften af anlægget.

MT Højgaard A/S
Kunde
Anpartselskabet Kilden og Mortensen
Bygherre
Bjarke Ingels Group – BIG
Arkitekt
2019
Etablering
1.400 m2
Størrelse
Anders Bjørnlund, Buus A/S
Projektansvarlig
Terræn- og belægningsarbejde, intensiv taghave
Type

Lad os hjælpe dig med din næste opgave

Vi løser alle typer opgaver indenfor haver, uderum, anlæg, kloak og rådgivning. For at give dig den bedste og hurtigste service, beder vi dig bruge formularen nedenfor, hvis du ønsker vores vurdering af eller prisoverslag på en opgave.

Kontakt

"*" indikerer påkrævede felter

Slip fil her eller
Maks. filstørrelse: 100 MB.