Logo Buus A/S
Bæredygtighed
Stifter & Direktør, Buus A/S

Kristian Buus

Under Kristians ledelse har Buus A/S vokset sig stærk med 170 ansatte og opgaver i hele landet, men det startede anderledes beskedent med drømmen om at være sig selv og skabe noget på egen hånd. En drøm, der blev realiseret i 1991 med stiftelsen af det, der i dag hedder Buus A/S. Her fortæller Kristian mere om sin egen og virksomhedens rejse:

Fokus på det gode i mennesker

Det var egentlig en tilfældighed, at jeg endte med at blive uddannet som planteskolegartner og anlægstekniker. Det kunne sagtens have været noget andet, og jeg fandt da også ret hurtigt ud af, at min styrke og interesse ligger i arbejdet med at bygge en organisation op og skabe en arbejdsplads, hvor medarbejderne kan udvikle sig og vokse med det, de er bedst til. Det er stadig en vigtig del af Buus A/S den dag i dag, og noget, der virkelig motiverer mig.

Mit fokus er i høj grad at dyrke og styrke det gode i mennesker og finde frem til, hvad de er bedst til – sammen med den enkelte medarbejder. En stor del af vores succes i Buus A/S er, at vi har en stab af virkeligt dygtige fagfolk, der er trygge og har været hos os i mange år. Hele grundlaget for, at vi kan drive vores virksomhed er faktisk, at vi kan tiltrække og fastholde personale, der trives og er engagerede, for uden dem kan vi ikke skabe ideer.

USA tur retur

En del af min inspiration til at lede en organisation kommer bl.a. fra min tid i USA i 1980’erne. Jeg søgte et legat og fik det, og så tog jeg af sted i 1984 og fik hyre som sjakformand hos Landscape Contractors of Illinois, en anlægsgartnervirksomhed i Chicago og senere hos en anlægsgartner i Santa Barbara, Californien. Her lærte jeg hvor stor en styrke, der ligger i at arbejde med at motivere medarbejdere og have fokus på det, de kan, i stedet for det, de ikke kan. Mange af mine kollegaer var ufaglærte mexicanere, der var utroligt dygtige med deres hænder, men som ikke nødvendigvis havde særlig megen erfaring med anlægsgartnerfaget. Selvom der både var sprogbarrierer og manglende faglig uddannelse, så lykkedes det os at springe over de udfordringer i fællesskab. En stor del af forklaringen på det var, at vi sammen satte fokus på deres styrker og fik udviklet på dem. Det med at rette fokus på det positive og på udvikling af den enkelte, var en vigtig lærdom, og den tog jeg med mig hjem til Danmark.

Noget andet, jeg tog med hjem, og som der nok ikke er så mange der ved, er at inspirationen til farven på vores lysegrønne Buus-biler også kommer fra min tid i USA. I Chicago var der en anlægsgartner, der kørte rundt i pink biler. Det var smart, tænkte jeg, for dem fangede blikket altid.

Vi skal følge med tiden og den grønne omstilling

Siden jeg startede Buus op, har vores fag gennemgået en voldsom udvikling, som har gjort vores fagområde langt mere komplekst. Det er en utrolig spændende tid. Den grønne omstilling rammer lige ind i vores fagområde og har givet faget et kæmpe boost. Tidligere blev det grønne nedprioriteret i langt de fleste tilfælde, men nu er det efterhånden heldigvis fy fy ikke at tænke grønt ind i projekteringen.

Det er vigtigt, at vi som virksomhed ikke bare sætter os ned og siger, at vi er gode til faget, og så må det være godt nok. Vi skal også tilpasse os samfundet, og vi skal følge med i den tid, vi lever i. Gør vi ikke det, så er det afvikling i mere end én forstand. Både for os som virksomhed, som fag og som del af samfundet.

Som virksomhed er vi på en grøn rejse. Selvom vi allerede startede i 2016 med at købe vores første el-bil i en tid, hvor den slags nok ikke var så moderne, så er den grønne omstilling en proces, og den er vi i fuld gang med.

For os har det været afgørende at fastsætte mål for Buus A/S på områder, hvor vi virkelig mener, at vi kan gøre en forskel med vores fag. Det er så blevet til vores fire Buus-mål, som er skabt på baggrund af FN’s Verdensmål. Det er nogle vigtige mål, som er blevet til ved hjælp af inspiration udefra og indefra, og som vi glæder os til, kan danne baggrund for vores første klimarapport og på sigt vores første bæredygtighedsrapport. Vi lærer hele tiden nyt sammen med vores samarbejdspartnere, og sådan skal det være. Det er vigtigt for os, at vi ikke bilder os selv eller andre ind, at det her bare er en øvelse, vi kan gøre i en omgang, og så er vi i mål. Den grønne omstilling er en rejse, hvor der hele tiden kommer ny teknologi ind i billedet og ny viden. Det kræver åbenhed, ærlighed og fleksibilitet fra alle involverede i hele værdikæden.

Lad os hjælpe dig med din næste opgave

Vi løser alle typer opgaver indenfor haver, uderum, anlæg, kloak og rådgivning. For at give dig den bedste og hurtigste service, beder vi dig bruge formularen nedenfor, hvis du ønsker vores vurdering af eller prisoverslag på en opgave.

Kontakt

"*" indikerer påkrævede felter

Slip fil her eller
Maks. filstørrelse: 100 MB.