Logo Buus A/S
Bæredygtighed
Projekter

Horsens Gågade

Schul Landskabsarkitekter
Arkitekt
2019 - 2020
Etablering
Kristian Markvardt, Buus A/S
Projektansvarlig

Om projektet

Buus A/S arbejdede i en 2-årig periode med renovering af Danmarks bredeste gågade – Søndergade, Jessensgade og torvet i Horsens midtby.

Buus A/S fik opgaven med renovering af gaden inklusive arbejdet med udarbejdelse af løsninger til afledning af regnvand, opførelse af det nye springvand Kilden samt flytning af det eksisterende kunstværk Berringsøen, der kom ind i et nyt vandbassin indbygget i belægningen. Desuden stod Buud A/S for etablering af belægning, byrumsinventar og beplantninger.

Ønsket fra Horsens Kommune og Schul Landskabsarkitekter var, at gaden skulle forvandles til en såkaldt væregade med legeområder, åbne pladser, siddemuligheder og mere beplantning herunder etablering af en kombination mellem en muret plint, bed og siddeområde samt udplantning af bl.a. 27 træer herunder sølvblad og kirsebærtræer, der nu udgør den grønne korridor i Jessensgade. Flere træer blev plantet i Søndergade samt på torvet.

Til glæde for byens børn og besøgende blev området “Skoven” anlagt, der giver god plads til leg mellem træerne.

Buus A/S stod for udførelsen af i alt 13.000 m2 brolægning lavet i smukke, skårne brosten og granitfliser. Beplantningens sammensætning blev valgt for at sikre, at der er noget grønt at se på året rundt og omfatter eksempelvis vintergrøn, blåaks, asters, kæmpestenbræk, Sankt Hans urt, græsserne sølvaks og sandrør mm.

Desuden stod Buus A/S for etableringen af en stormflodssikring på torvet bestående af en støbt betonrende, der tager imod overskydende vand fra sidegaderne og aflaster kloaksystemet ved eksempelvis skybrud. Buus stod også for et mindre arbejde med afledning af vand til det eksisterende kloaksystem.

Horsens by har som mange andre byer været plaget af pres på kloakkerne og efterfølgende oversvømmelser. Klimatilpasningsløsninger var derfor del af fokus for opgaven med renovering af Horsens Gågade.

Horsens Kommune
Kunde
Horsens Kommune
Bygherre
Schul Landskabsarkitekter
Arkitekt
2019 - 2020
Etablering
13.000 m2 brolægning
Størrelse
Kristian Markvardt, Buus A/S
Projektansvarlig
Belægning, beplantning, springvand, stormflodssikring
Type

Lad os hjælpe dig med din næste opgave

Vi løser alle typer opgaver indenfor haver, uderum, anlæg, kloak og rådgivning. For at give dig den bedste og hurtigste service, beder vi dig bruge formularen nedenfor, hvis du ønsker vores vurdering af eller prisoverslag på en opgave.

Kontakt

"*" indikerer påkrævede felter

Slip fil her eller
Maks. filstørrelse: 100 MB.