Logo Buus A/S
Bæredygtighed

Aarhus Universitet,
Den Nordlige Passage

C.F. Møller Architects
Arkitekt
2022
Etablering
Rasmus Fugl, Buus A/S
Projektansvarlig

Om projektet

Det er altid en fornøjelse at være med på projekter, der forskønner Aarhus by. Fornøjelsen blev ikke mindre af at få opgaven med jord- og belægningsarbejde for et af Europas smukkeste universiteter – en titel som Aarhus Universitet fik tildelt i 2023 af The Knowledge Academy. Universitetet blev i 2006 desuden optaget i Kulturministeriets kanon blandt de tolv mest betydningsfulde arkitektoniske værker i Danmarks kulturhistorie.

Med udgangspunkt i de eksisterende, historiske bygninger udførte Buus A/S jordarbejde og etablerede belægning i den nyetablerede nordlige passage mellem Universitetsparken ved Carl Holst-Knudsens Vej og Universitetsbyens bygningskompleks 1870. Passagen skaber både praktisk set og arkitektonisk set naturlig sammenhæng mellem de to dele af universitetet.

På den side, hvor Universitetsparken ligger, blev passagens fortove, lofter og vægge beklædt med klassiske gule teglklinker inspireret af den gamle del af universitetet, hvorefter stenene løber over i røde teglklinker under passagen mod Universitetsbyen inspireret af de tidligere hospitalsbygninger. Der blev desuden etableret en trappe i terræn opført i chaussesten og genanvendte granitkantsten samt lavet asfaltarbejde udenfor og inde i passagen til brug for gående og cyklister.

Buus A/S plantede desuden bl.a. højstammede egetræer og hestekastanjer.

Den nordlige passage åbnede i sommeren 2022. Den er en ud af i alt tre planlagte passager, hvoraf den nordlige og den midterste er nyetableringer og den sydlige passage er en allerede eksisterende passage ved Bartholinkomplekset 1240.

Aarhus Universitet
Kunde
Aarhus Universitet
Bygherre
C.F. Møller Architects
Arkitekt
2022
Etablering
1.200 m²
Størrelse
Rasmus Fugl, Buus A/S
Projektansvarlig
Jordarbejde, belægning, trappe, plantearbejde
Type

Lad os hjælpe dig med din næste opgave

Vi løser alle typer opgaver indenfor haver, uderum, anlæg, kloak og rådgivning. For at give dig den bedste og hurtigste service, beder vi dig bruge formularen nedenfor, hvis du ønsker vores vurdering af eller prisoverslag på en opgave.

Kontakt

"*" indikerer påkrævede felter

Slip fil her eller
Maks. filstørrelse: 100 MB.