Logo Buus A/S
Bæredygtighed
Havedesign & Uderum

Havens Rum

Haver og udearealer er en forlængelse af dit hjem. Her har du højt til loftet, her er der rum til leg, fordybelse, samvær og til afslapning. Her er der potentiale for nogle rigtig gode oplevelser, jord under neglene og måske endda mødet med et dyreliv, der er mere rigt, end du lige umiddelbart går og forestiller dig – selv midt inde i vores byer. Her kan du læse mere om havens forskellige rum.

Havens gulv

Hos Buus A/S har vi mange års erfaring i at skabe smukke og levende uderum, og det er ingen hemmelighed, at havens gulv er et meget vigtigt element i udearealet.

Skal det være natursten, granit, keramiske fliser, granitskærver, bunddække af vedbend eller græs? Måske er du i tvivl om, hvilke fliser, der passer bedst til huset og familiens behov. Måske ved du præcis, hvordan du vil have det, eller har fået tegnet en løsning af en havearkitekt.

Vi hjælper dig med at finde frem til den belægning og beplantning, der passer bedst til din have, dine behov og dine drømme. Og sådan er det også med alt det andet, vi laver.

Vi starter altid alle vores anlægsprojekter med at tage en tæt dialog sammen med dig omkring dine drømme og forventninger til slutresultatet. På denne måde kan vi sammensætte en skræddersyet løsning til dig, som matcher netop dine ønsker og behov.

Det er ingen hemmelighed, at der sættes vidt forskellige krav til vedligehold af havens gulv alt afhængig af, om du vælger granitfliser, natursten eller græs. Det giver desuden også meget forskellige udtryk. Det gælder om at skabe uderum og æstetiske haveoplevelser, der både er en fryd for øjet, og som passer til de ønskede funktioner. Det kan også være, at du allerede har taget alle større beslutninger i samarbejde med havearkitekten, og det er helt fint, for vi udfører gerne det hårde arbejde for dig.

Havens grønne tage

Et intensivt grønt tag, eller det der populært også kaldes en taghave – er den ideelle løsning til dig, som ønsker en højtliggende drømmehave orienteret mod himlen, hvor du kan sidde og nyde solen, og hvor fremme af biodiversitet også er tænkt ind.

Hvad enten der er tale om andelsforeninger, offentlige institutioner eller private virksomheder, så kan en flot og præsentabel taghave gavmildt beplantet med en bred variation af arter være til stor glæde for både ansatte, beboer og besøgende – om så der er tale om mennesker eller om dyreliv. Taghaver tjener nemlig både som leve- og fødeområder for eksempelvis insekter og fugle, og omfanget er naturligvis afhængigt af kvaliteten i beplantningen.

Ligesom de intensive grønne tage er også de ekstensive grønne tage af stor værdi. Her er der som hovedregel tale om sedumtage med forskellig artsvariation. Det ekstensive grønne tag er f.eks. populært på garager eller på større bygninger med store tagarealer, der ikke bruges som ophold for mennesker, men som til gengæld trækker dyreliv til sig, giver en flot og farverig overflade.

I takt med at flere og flere efterspørger grønne udendørs opholdsarealer og tage med beplantning, der også fungerer som gode løsninger i forhold til klimatilpasning, er intensive såvel som ekstensive grønne tage blevet en eftertragtet løsning. Tagene er med til at tilbageholde vand og skåne kloaksystemet i en tid med mere intens nedbør som følge af klimaforandringer. Desuden er de med til at mindske urban-heat-island effekten og virker med andre ord afkølende for omgivelserne til forskel fra eksempelvis tage beklædt med tagpap.

Hos Buus A/S er vi eksperter i anlægningen af udeanlæg og grønne tage, og du er altid velkommen til at kontakte os.

Havens indpakning til skraldespandene

Affaldssortering er vigtigt. Skraldespande er dog desværre sjældent særlig kønne, men ved at opsætte en elegant afskærmning af skraldespande, hvor de får en fast plads, som ikke skæmmer omgivelserne, kan du let og elegant løse problemet. Buus A/S kan hjælpe dig med at finde den rette afskærmning af dine skraldespande, så de ikke står imellem dig og din drømmehave.

Reglerne for afhentning af dagrenovation og placering af affaldsbeholdere er forskellige fra kommune til kommune. Dog skal de fleste skraldespande placeres nær vejen eller i et let tilgængeligt skel ved ejendommen af hensyn til renovation, hvor adgangsforholdene skal være ordentlige.

Buus A/S har i samarbejde med arkitektfirmaet Terranova udarbejdet tre unikke løsninger til en enkel og elegant afskærmning af skraldespande. Vi har indtænkt renovationsmedarbejderens arbejdsforhold og taget udgangspunkt i de lovmæssige krav, som efterhånden kommer i flere og flere kommuner, hvor kravet er, at skraldespandene skal placeres i skel.

Kontakt gerne vores specialist i designhaver og uderum, Kenneth Hørning, for et uforpligtende tilbud på løsninger i forhold til afskærmning af skraldespande og opsætning af støjhegn, hvor vi naturligvis også tager forbehold for hegnsloven, lokalplaner, gældende affaldsordninger og grundejerforeningsvedtægter.

Lad os hjælpe dig med din næste opgave

Vi løser alle typer opgaver indenfor haver, uderum, anlæg, kloak og rådgivning. For at give dig den bedste og hurtigste service, beder vi dig bruge formularen nedenfor, hvis du ønsker vores vurdering af eller prisoverslag på en opgave.

Kontakt

"*" indikerer påkrævede felter

Slip fil her eller
Maks. filstørrelse: 100 MB.