Logo Buus A/S
Bæredygtighed
Projekter

Markusgården

Rumdesign og BY+LAND
Arkitekt
2021
Etablering
Dennis Worum, Buus A/S
Projektansvarlig

Om projektet

I forbindelse med opførelsen af det moderne plejehjem Markusgården i Aalborg Centrum fik Buus A/S opgaven med etablering af en mindre gårdhave. Ønsket fra Aalborg Kommune var en have med fokus på sanseoplevelser for plejehjemmets beboere.

Resultatet blev en sansehave, der bl.a. rummer en række bede opdelt i farver herunder et bed i blå/violette farver, et i rosa, et hvidt bed og et gul/rødt bed. Bedene rummer bl.a. smukke stauder som purpur solhat, hjertegræs, stjerneskærm, løjtnants hjerte, storkenæb samt buske og træer f.eks bærmispel, japansk røn, glansbladet tjørn, paradisæble. Beplantningen omkranser små stier og siddepladser, der byder op til udeophold og positive oplevelser for plejehjemmets beboere. Desuden etablerede Buus A/S en taghave med udvalgte sedumplanter. Plantevalget i både sansehaven og taghaven blev til i tæt samarbejde med Aalborg Kommune.

Buus A/S står for vedligeholdelsen af gårdhaven.

Dansk Boligbyg
Kunde
Aalborg Kommune og Vivabolig
Bygherre
Rumdesign og BY+LAND
Arkitekt
2021
Etablering
2.665 m2
Størrelse
Dennis Worum, Buus A/S
Projektansvarlig
Etablering af gårdhave med belægning og beplantning, tagterrasse
Type

Lad os hjælpe dig med din næste opgave

Vi løser alle typer opgaver indenfor haver, uderum, anlæg, kloak og rådgivning. For at give dig den bedste og hurtigste service, beder vi dig bruge formularen nedenfor, hvis du ønsker vores vurdering af eller prisoverslag på en opgave.

Kontakt

"*" indikerer påkrævede felter

Slip fil her eller
Maks. filstørrelse: 100 MB.