Logo Buus A/S
Bæredygtighed
Projekter

Salling ROOFGARDEN

Henning Larsens Achitects
Arkitekt
2022
Etablering
Silas Overgaard, Buus A/S
Projektansvarlig

Om projektet

I forbindelse med udvidelsen af Salling Rooftop i hjertet af Aarhus har Buus A/S etableret et af byens mest velbesøgte, diverse og smukke intensive grønne tage. Her har vi plantet intet mindre end 82 buske, ni træer og en stor mængde stauder, græsser, slyng- og klatreplanter samt løgplanter.

Alt i alt udgør Salling ROOFGARDEN en 1.400 m2 dejlig grøn urban oase for byens besøgende og beboere på toppen af stormagasinet Salling Aarhus i 6. sals højde. Havens mange planter er med til at rense og forbedre luftkvaliteten i de nære omgivelser omkring Salling ROOFGARDEN, fordi de optager potentielt skadelige partikler, men også CO2, og sender ilt retur. Desuden er et projekt som Salling ROOFGARDEN med til at fremme flora og fauna i byen, da taghaver lokker insekter og fugle til.

Sallings intensive grønne tag er samtidig også med til at mindske presset på byens kloaksystem, idet grønne tage kan opsamle mellem 50-80 % af den årlige nedbør og forsinke det vand, der ledes ud i kloaksystemet. Desuden virker tagets beplantning kølende og er på den måde med til at mindske Urban Heat Island effekten i byens midte.

Intensive såvel som ekstensive grønne tage er en del af de mange naturbaserede løsninger, som Buus A/S tilbyder samt en del af de LAR-løsninger, som indgår i Buus A/S arbejde med klimatilpasning og aflastningen af kloaksystemer. Noget der især er givtigt ved hyppige skybrud som følge af klimaforandringerne.

Foruden etableringen af taghaven står Buus A/S for drift- og vedligehold af Salling ROOFGARDEN.

A. Enggaard
Kunde
Salling Group A/S
Bygherre
Henning Larsen Achitects
Arkitekt
2022
Etablering
1.400 m2
Størrelse
Silas Overgaard, Buus A/S
Projektansvarlig
Etablering af intensivt grønt tag
Type

Lad os hjælpe dig med din næste opgave

Vi løser alle typer opgaver indenfor haver, uderum, anlæg, kloak og rådgivning. For at give dig den bedste og hurtigste service, beder vi dig bruge formularen nedenfor, hvis du ønsker vores vurdering af eller prisoverslag på en opgave.

Kontakt

"*" indikerer påkrævede felter

Slip fil her eller
Maks. filstørrelse: 100 MB.