GRØNNE TAGE

I udlandet har man længe haft fokus på de grønne tage, og i løbet af de sidste fem år er 'græs på taget' også begyndt at vinde indpas i Danmark. Især har de seneste års voldsomme regnskyl og skybrud vist, at byerne har brug for grønne tage mere end nogensinde før. Foruden at være en miljørigtig og bæredygtig løsning er de grønne tage også et æstetisk valg, der giver diversitet og bringer naturen ind i byen.

ekspert i grønne tage

Grønne tage er et område, hvor Buus Anlægsgartner A/S har været med lige fra starten. Vi har derfor oparbejdet en betydelig ekspertise på området, og har pr. dags dato etableret mere end 60.000 m2 ekstensive sedumtage i hele landet. Takket være nye løsninger er det i dag også muligt at etablere grønne tage, hvor helt op til 80% af regnvandet kan tilbageholdes.

Vores erfarne gartner Jesper Staal er formand på alle projekter med grønne tage, og deltager derudover på internationale kongresser og messer for at være helt opdateret på nye materialer og metoder inden for området. Han arbejder tæt sammen med afdelingsleder Anders Bjørnlund, som styrer de enkelte projekter, gerne helt fra projekteringsfasen.

SE VORES SPÆNDENDE PROJEKTER

REGNVANDSHÅNDTERING

Klimaændringerne og de øgede nedbørsmængder gør det attraktivt at forsøge at håndtere regnvand, der hvor det falder, så det ikke belaster vores i forvejen nedslidte afløbssystem. Et fladt grønt tag kan optage helt op til 80% af regnvandet, hvilket aflaster kloaksystemerne betydeligt. 

TEMPERATURKONTROL

Grønne tage er særdeles effektive til temperaturregulering. Om vinteren fungerer de grønne tage som isolering, og holder således på varmen i bygningen. Og om sommeren får solens stråler vandet i jorden til at fordampe, og opvarmer altså ikke taget. Herved reduceres den såkaldte ”urban heat island”, der er betegnelsen for den varme der oplagres og genereres, når asfalt og mursten erstatter et områdes naturlige vegetation. 

URBAN DIVERSITET

Grønne tage giver byen en grøn profil, og danner grobund for smukke og arkitektonisk nyskabende byggerier. Derudover skaber de grønne tage et behageligt og varieret miljø for de mennesker, der bor og arbejder i byerne.

Beregn prisen på dit nye grønne tag

Går I med tanker om begrønning af jeres tag og er nysgerrig på hvad prisen vil være?
Så kan I her få et hurtigt prisestimat på hvad prisen på et grønt tag vil være ved hjælp af vores online prisberegner.


kvm
Estimeret pris {{kvmprice | currency:"":2}}
Samlet estimeret projekt pris{{projecttotal | currency:"kr":2}}
Alle priser er inkl. moms

Kontakt vores specialist i grønne tage, Jesper Staal, for en uforpligtende snak og et konkret tilbud.

Her vises en beskrivelse af den sedum type du vælger.

SEDUM - EN VERDEN AF VARIATION

Hos Buus Anlægsgartner A/S tilbyder vi forskellige løsninger i forbindelse med sedum til tag

Sedum er det botaniske navn for den plantegruppe, der på dansk hedder stenurt. Stenurt er kendetegnet ved at være ekstremt tørketolerant og er derfor særdeles velegnet til de tynde opbygninger, der bruges til grønne tage. Et sedumtag kan anlægges med præfabrikerede sedummåtter eller bakker som giver et grønt og færdigt udseende med det samme. Den samlede højde på opbygningen kan laves fra 3 til 6 cm. 3 cm. giver et mere tørt udseende om sommeren med knap så stor variation og frodighed, men er til gengæld stort set vedligeholdelsesfrit. Vælger man en opbygning på 6 cm., får planterne mere at vokse i og dermed også mere vand til rådighed, hvilket giver et mere frodigt udtryk. Man kan også vælge at anlægge et grønt tag bestående af små sedumplanter, hvor man selv har indflydelse på hvilke sorter, der kommer på taget og i hvilke former de plantes. Ved denne løsning udplantes der ca. 25 stk. små sedumplanter pr. m2, som efter ca. to vækstsæsoner er helt sammenvokset.  .

 

STOR ERFARING MED SEDUM

Buus Anlægsgartner A/S har efterhånden oparbejdet en stor viden omkring etablering af velfungerende sedumtage. Vi fik vores første erfaring med sedumtag tilbage i 2004, og har i dag begrønnet langt over 100 tage i hele landet. De løsninger, vi anvender på tagene, er derfor velafprøvede løsninger, som vi kan stå inde for. Løsninger som skaber gode forhold for sedumplanterne og som sikrer optimale drænforhold. Vi opkvalificerer os løbende via konferencer, messer og uddannelse i ind- og udland, så vi hele tiden er på forkant med den nyeste udvikling.

VI UDFØRER

 

PROJEKTERING

DESIGN

BEPLANTNING

KLOAKERING

VEDLIGEHOLDELSE

Kontakt

Send en mail eller ring og få en snak med Jesper Staal,
der er vores specialist i grønne tage.

+45 3092 0254

jst@buus-ag.dk

Brug af cookies

Denne hjemmeside anvender cookies til statistik og indstillinger.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du dette. Klik og læs mere