KIRKEGÅRDSANLÆG

Vest for Aarhus ligger den flotte Dalleup Kirke på en bakketop syd for Sorring by. Kirken består af kor og skib, der antagelig er opført omkring år 1200, samt et våbenhus fra sidste halvdel af 1700-tallet.

Omkring kirken er der et kampestensdige som traditionelt omkranser kirkegården med sine natursten - Et kampestensdige hvor der i 2009 blev renoveret mere end 80 løbende meter. Diget var i en stand, hvor det var nødvendigt at pille det ned, for at genopbygge det fra bunden, og Buus Anlægsgartner A/S fik opgaven.

Indenfor anlægsgartnerbranchen er der ikke mange som til dagligt arbejder med denne type støttemur, og selvom firmaet råder over mere end 40 mand, er der kun et enkelt sjak på to mand, som mestrer dette arbejde. Et møjsommeligt arbejde med at finde den rigtige størrelse og form, så muren til dels bliver stærk til at holde de næste mange år, og dels for at kunne afslutte muren med en snorlige kant - selvom der er tale om runde og kantede natursten.

Den genopbyggede mur stod færdig i april 2009, og er en flot markering af kirkegården og den flotte kirke, som er bygget af fint tildannede granitkvadre. Udover muren ved Dallerup Kirke har Buus Anlægsgartner A/S gennem de sidste 20 år opført adskillige kampestensmure, så ring til os for en uforpligtende snak om natursten.

EKSEMPLER PÅ KAMPESTENSDIGER

"Jeg stiftede lidt ved et tilfælde, via en kollegas anbefaling, bekendtskab med Fa. Buus. Siden har jeg så flere gange haft glæde af at benytte mig af firmaets ekspertise indenfor arbejdet med kirkegårds-stendiger, hvor jeg har oplevet at dets digebyggere kan arbejde ud fra både tekniske og æstetiske hensyn og krav – og er i stand til med held at kombinere disse med de historiske og bevaringsmæssige krav."

Hans Lund
Arkitekt maa, www.arkitekt-hanslund.dk

Kontakt

Send en mail eller ring og få en snak med
Anders Bjørnlund, om hvordan vi kan hjælpe.

+45 2320 7255

ab@buus-ag.dk

Brug af cookies

Denne hjemmeside anvender cookies til statistik og indstillinger.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du dette. Klik og læs mere