DALLERUP KIRKE

Et ustabilt dobbelt sidet kampestensdige, der var opført med for ensartede sten blev nedtaget, genopbygget og suppleret med større sten

Vest for Aarhus ligger den flotte Dalleup Kirke på en bakketop syd for Sorring by. Kirken består af kor og skib, der antagelig er opført omkring år 1200, samt et våbenhus fra sidste halvdel af 1700-tallet.

Omkring kirken er der et kampestensdige, som traditionelt omkranser kirkegården med sine natursten - Et kampestensdige, hvor der i 2009 blev renoveret mere end 80 løbende meter. Diget var i en stand, hvor det var nødvendigt at pille det ned, for at genopbygge det fra bunden, og Buus Anlægsgartner A/S fik opgaven.

Indenfor anlægsgartnerbranchen er der ikke mange som til dagligt arbejder med denne type støttemur, og selvom firmaet råder over mere end 40 mand, er der kun et enkelt sjak på to mand, som mestrer dette arbejde til perfektion. Et møjsommeligt arbejde med at finde den rigtige størrelse og form, så muren til dels bliver stærk nok til at kunne holde de næste mange år, og dels for at kunne afslutte muren med en snorlige kant - selvom der er tale om runde og kantede natursten.

Den genopbyggede mur stod færdig i april 2009, og er en flot markering af kirkegården og den flotte kirke, som er bygget af fint tildannede granitkvadre. Udover muren ved Dallerup Kirke har Buus Anlægsgartner A/S gennem de sidste 20 år opført adskillige kampestensmure med hensyn til både historiske og bevaringsmæssige krav, hvorfor du altid kan være sikker på et professionelt og ordentligt udført arbejde.

 

Dallerup Sogns Menighedsråd

Kunde

Dobbeltsidet kampestensdige

Type

2009

Etablering

80 lbm

Størrelse

SE BILLEDER FRA PROJEKTETFå mere information