HISTORIEN OM BUUS  

Historien om Buus Anlægsgartner A/S

Buus Anlægsgartner A/S blev etableret i 1991 under navnet Buus Have- og Landskabsetablering ApS af den nuværende indehaver Kristian Buus. Han blev uddannet som planteskolegartner i 1981 og arbejdede herefter et år som anlægsgartner, inden han uddannede sig til anlægstekniker i 1983 på Vilvorde Havebrugshøjskole. Samme år fortsatte karrieren i USA, hvor Kristian arbejdede et år som projektleder i to forskellige anlægsgartnerfirmaer beliggende i hhv. Chicago og Santa Barbara.

Hjemme i Danmark fik han ansættelse hos Nygaard Anlæg, hvor han først arbejdede som projektleder i Horsens og senere som afdelingsleder i firmaets afdeling i Aarhus fra 1984-1991. 

Allerede i 1992 blev der etableret et salgssamarbejde med to østjyske anlægsgartnerfirmaer, hvortil der blev ansat en sælger og virksomheden flyttede adresse fra Samsøgade i Aarhus til Lyngby vest for Aarhus. Firmaet fik hurtigt vokseværk, og i 1999 var både kundeporteføljen og medarbejderstablen vokset markant. Derudover var navnet ændret til Buus Anlægsgartner ApS, og der blev lagt fokus på flere administrative og tekniske poster.

Nu tog det for alvor fart, og inden længe havde Buus Anlægsgartner ApS 45 fuldtidsansatte, og efter et omfattende byggeboom i 2012 valgte virksomheden at skifte til A/S, dermed navnet Buus Anlægsgartner A/S. Frem til 2015 steg aktiviteten i byggebranchen massivt, og det betød yderligere udvidelse af firmaet. Projektledere, sikkerhedskoordinatorer og anlægsteknikere blev ansat, og der var i udgangen af 2018 100 fuldtidsansatte hos Buus Anlægsgartner A/S. Eventyret fortsatte i 2019, hvor firmaet opkøbte det ålborgensiske anlægsgartnerfirma Buus & co. og fik således 30 nye medarbejdere under vingerne. Den nye konstellation fortsætter under navnet Buus A/S.

Buus A/S

Lige siden etableringen af afdelingen i Aarhus tilbage i 1992, har der været et fast fokus på at yde en omfattende og kompetent service for alle vores kunder. Det har resulteret i en stabil udvikling inden for alle firmaets arbejdsområder og anlægsservices. Det har gennem årene især kommet til syne i en stigende tilstrømning af kunder og tiltrækning af dygtige medarbejdere.

Som leveringssikker totalleverandør med mange års erfaring i anlægsservice udfører vi alt inden for anlægsgartnerarbejde til både private, virksomheder og kommunale institutioner. Vi løser og håndterer opgaver inden for følgende områder:

 • Store og små entrepriser
 • Haver og uderum
 • Gartner og ejendomsservice
 • Grønne tage
 • Kloakservice
 • Brolægning
 • Snerydning og glatførebekæmpelse
 • Klimatjek
 • Regnvandshåndtering
 • Træfældning og stubfræsning
 • Kirkegårdsanlæg
 • Afskærmning.

Buus & Co.

Firmaet blev etableret af anlægsgartneren Valdemar Hansen tilbage i 1940’erne, og der er efterfølgende flere gange blevet skiftet ud i ejerkredsen. I 1966 overdrog stifteren af virksomheden ejerskabet til Niels Buus som ansatte Teddy Jørgensen, der senere blev medejer i 1974. Teddy overtog det fulde ejerskab og holdt kursen for virksomheden frem til 2009, hvor Martin Linnemann blev medindehaver af virksomheden, der dengang hed N. Buus &. Co. Martin Linnemann overtog stillingen som ejer og ændrede navnet til Buus & Co.

 

Hos Buus & Co. udføres anlægsgartneropgaver og haveservice i hele Nord- og Midtjylland. En af firmaets spidskompetencer er etablering og vedligeholdelse af kampestensdiger, men kompetencepaletten er stor og der løses alt fra beskæring- til brolægningsopgaver. Hos Buus & Co. tilstræbes der altid positive og langvarige kunderelationer, og der sættes en stor ære i at overholde aftaler samt ansatte de dygtigste medarbejdere på området.

Buus A/S og Buus & Co. forenet

Vi har nu muligheden for at servicere vores kunder i alle dele af Danmark, og ingen opgave er for lille eller stor. Med sammenslutningen af to erfarne og kompetencedygtige anlægsgartnerfirmaer er vi nu en af Jyllands største aktører på markedet. Uanset hvor du befinder dig i landet, om du mangler hjælp til en entreprise i Jylland, på Fyn eller Sjælland, så står vi klar til at hjælpe.

Vi holder fast i et forenet mindset om løsninger i allerhøjeste kvalitet og med en præcision og finish, der vækker tilfredshed og glæde hos vores kunder. Virksomhedens ledelse og ejerskab vil ud over Kristian Buus og Martin Linnemann bestå af Anders Bjørnlund, som siden 2013 har været partner i Buus A/S.

Sammenslutningen af de to virksomheder betyder en stigning i medarbejderstablen, som nu er ca. 130 ansatte i højsæsonen, og de er alle klar til at servicere dig.Få mere information